Reinigen ventilatiesysteem

PNEUMATISCH REINIGEN VAN LUCHTCIRCULATIESYSTEMEN / REINIGEN VENTILATIESYSTEEM

ventilatie luchtcirculatie reinigen ADR cleaning Zulte 12De ventilatiekanalen die een onderdeel vormen van een klimaatbeheersingsinstallatie kunnen het best door een gespecialiseerd bedrijf worden gereinigd.  ADRCleaning maakt gebruik van hogedruk lucht ( 5 000 liter/min. en 8 atm.), die door de luchtkanalen wordt gestuurd en van een speciale zuiger met een capaciteit van 16 000 l.  Bij de hogedrukreiniging worden de kanalen stap voor stap schoongespoten in de richting van de afgezogen lucht.

Desgewenst kan het kanaal ook worden gedesinfecteerd. Met een injectiesysteem worden de  desinfectanten verneveld en samen met de lucht tegen de kanaalwanden geslagen.

De inlaatroosters krijgen een aparte behandeling. Door de gestage luchtstroom wordt het rooster statisch geladen, waardoor vuil uit de lucht wordt aangetrokken en zich op het gladde oppervlak van de roosters vastzet. Door inlaatroosters met een antistatisch product te behandelen wordt dit voor langere tijd voorkomen.

WERKWIJZE Reinigen ventilatiesysteem:

De kanalen worden stap voor stap schoongespoten, altijd in de richting van de af te zuigen lucht. In of vlakbij bochten in het kanaal worden met een decoupeerzaag openingen gemaakt. Met een stuk kunsstofschuim wordt een lijn naar volgend gat geblazen.  Met deze lijn wordt de slang met een nozzle door het kanaal getrokken.  De afzuiging wordt overgenomen door een speciale zuiger met een capaciteit van 16 000 liter/min. Deze zuiger met kiemvrije absoluutfilters wordt op het verste punt met een speciale kap luchtdicht aangesloten op het kanaal. Direct na de reiniging worden de openingen weer luchtdicht afgesloten (kit).